Olekranon dirsek arkasındaki kemik çıkıntının olduğu bölüme verilen isimdir ve kemiklerin cilde yakın olduğu diğer yerlerde olduğu gibi bursa adı verilen dokular ile korumaya alınmıştır. Nasıl ki trafik kazalarında koruma amaçlı hava yastıkları şişiyorsa, tekrarlayan dirsek travmaları (çarpma, düşme, dirseği sert yerlere uzun süre dayama vs) sonrasında da koruyucu doku olan bursada şişlik ve enflamasyon görülür. Bu durum kendisini dirsek arkasında yumuşak, bazen sıcak ve ağrılı bir şişlik ile belli eder. Dirsek hareketleri sırasında ağrıda artış görülür.
Genellikle klinik muayene ile tanısı konabilen bu hastalık sıklıkla bandaj uygulaması, buz tatbiki, ilaç tedavisi ve aktivite düzenlemesi ile başarılı şekilde tedavi edilebilmektedir. Enfeksiyon eşlik etmesi halinde antibiyotik uygulaması da gerekebilmektedir. Yapılan bu tedavilere rağmen geçmeyen rahatsızlık durumunda enjektörle aspirasyon ya da cerrahi olarak şikayet olan bölgenin temizlenmesi de tedavi seçenekleri arasındadır.
Tekrarlayan dirsek travmasına maruz kalınması, dirseğin yer ile uzun süre temas ettiği pozisyonlarda çalışma gibi durumlardan korunma bu hastalığın gelişimini engelleyebilmektedir.