Epikondilitler tendonların kemiğe yapışma yerlerindeki ağrılı durum olarak tarif edilebilmekle beraber dirseği iç kısmını etkileyen durumlarda golfçü dirseği ve dış kısmını etkileyen durumlarda tenisçi dirseğinden bahsedilir. Tendonlar üzerinden iletilen kuvvetlerin kemik yapışma yerini tekrarlayan şekilde zorlamasına bağlı gelişen enflamasyon sonrasında kullanım güçlüğü ve ağrı gelişimi görülür. Kaldırma, sıkma, çevirme gibi aktiviteleri sıklıkla yapan kişilerde görülme sıklığı fazladır. Genellikle 30-50 yaş aralığında erkek ve kadınlarda görülebilmektedir. Aşırı kullanma ve travma sonrasında gelişebilmektedir.
Dirseğin iç ya da dış kısmında lokalize ağrı vardır ve tendon gerimini arttıran provakatif aktiviteler ile şikayetler artar. Ağrı dirsekten ön kola doğru yayılabilmektedir.
Ameliyatsız yöntemleler başarılı şekilde tedavi edilebilen epikondilit durumlarında aktivite düzenlmesi, destekleyici aparat kullanımı, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve gereğinde enjeksiyon uygulamaları denenebilmektedir. 6-12 aylık tedaviye rağmen şikayetlerin geçmediği durumlarda artroskopik yada açık cerrahi tekniklerle cerrahi tedavi de uygulanabilmektedir.
Tekrarlayan travma ya da kaldırma sıkma çevirme gibi hareketlerden kaçınmak epikondilit gelişimini önlemede önemlidir.